Iglu la Lacul Bucura

Înscrisă de: Jalbă Lorin
Iglu la Lacul Bucura
Data publicării: : 21 Aug 2007, vizualizări:: 2485
Localizare geografica: România, Muntii RETEZAT, Lacul Bucura
Echipament folosit: Tamron 17-50mm 1: 2.8
Wallpaper: [1024x768] [800x600] [640x480]
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Marţi, 21 Aug 2007, 20:42

super tare, imi place mult:-)

Alexandru Hârju Alexandru Hârju, Marţi, 21 Aug 2007, 21:15

mistho zona de chemping mistho poza

Fără foto Eugen Ro, Marţi, 21 Aug 2007, 23:08

Reusita, nota zece pentru efect:-)

Fără foto Silviu Matei, Miercuri, 22 Aug 2007, 11:23

O lumina mult mai slaba in cort si un timp mult mai lung de expunere ar fi facut din aceasta imagine ceva intradevar frumos si de efect. Nu vreau ca acest comentariu, critic, sa te descurajeze.sa-ti explic cum ai fi putut sa o faci.20 d-ul nu expune mai mult de 30 de sec. Il treceai in Bulb si incercai sa faci o expunere de 1, 5-2 minute in iso 400 in 2, 8(care vad ca aveai) Puneai un elastic si cu ceva care sa tina apasat butonul de declansare al camerei 1, 5-2 min(asta in care nu ai telecomanda ca sa ti mana pe buton) It iesea si cerul si cei in jur putin mai luminos. Dar trebuia sa faci mai multe expuneri probe sa vezi cum iti iese. Lumina din cort trebuia sa fie mult mai slaba. Multa bafta in continuare si daca mai ai ocazia sa mai faci incearca asa.

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 22 Aug 2007, 11:55

de ce ISO 400 / f2.8? daca tot se mergea pe un timp mai lung de expunere, nu era mai indicat ISO100/F8 si expunere de 5-6 minute?

Fără foto Paul Mitran, Miercuri, 22 Aug 2007, 14:34

o imagine speciala intr-o ambianta de vis. subscriu la cele scrise de Dl Silviu Matei, cu amendamentul ca trebuiau incercate mai multe cadre. poate trebuia si alta incadrare, dar se accepta si aceasta, avand in vedere ca imaginea este speciala.:-D:-D

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Miercuri, 22 Aug 2007, 15:07

Ia da ma sa ma bag si eu! Bre eu zic asa: Pozele de noapte se fac mai intii setind balansul de alb pe... soareee! Pe bune, e cea mai buna alegere. Apoi eu aleg cel mai mic iso pentru ca te scapa de zgomot. Pe urma setez o diafragma mai inchisa pentru ca profunzimea de cimp sa fie mai mare. Eu folosesc un declansator flexibil (RS 80 N3 pt. 20d) dar si treaba cu zgirciul e buna si uite un exemplu aici: http:/main/foto/showfoto_ro_item_50194.html
Asta-i facuta cu zgirciul de la izmene ca mi-am uitat declansatorul acasa. Dar cu zgirciul se procedeaza asa: Faci cadrul si toate setarile, apoi pui capacul pe obiectiv. Aplici zgirciul si apoi iei capacul, astfel, daca vei misca aparatul putin luind capacul nu-i nici o problema, expunerea fiind la inceput. Cind crezi ca ai expus destul pui capacul si iar nu mai conteaza daca misti aparatul cind pui capacul. Daca pui zgirciul (si il iei) fara sa iei capacul vei misca aparatul cu siguranta pentru mai mult timp. Lumina in cort poti sa o faci linistit cu o lanterna pe timpul expunerii "zugravind" cu lumina cortul pe dinauntru inspre zona in care se afle aparatul. Si inca un tip! Fa-ti cadrul catre steaua nordului (zona polului nord stelar) si daca vei expune foarte lung vei obtine un frumos virtej de stele. In poza la care fac referire asa am incercat dar nu am putut ridica obiectivul mai mult ca pierdeam corturile din cadru. Am expus 10 minute. Hai sa traim!:-D

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Miercuri, 22 Aug 2007, 22:19

Cortul luminat e punct de reper pt cei care-s pe sus (OZN) si vor sa se bucure...:-)

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Joi, 23 Aug 2007, 7:33

Faine tutoriale, ar trebui sa le salvam intr-o sectiune pe undeva. Si sa le si aplicam in practica:-)

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Joi, 23 Aug 2007, 22:08

Eu pun aparatul pe trepied si ma rog sa iasa poza...:-D

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Vineri, 24 Aug 2007, 11:33

Neica Sorin face mishto de noi!:-D

Florin Stana Florin Stana, Luni, 27 Aug 2007, 0:44

NB: pentru cei care fac mai multe cadre sa vade ce iese: tineti cont de luminozitatea display-ului si de faptul ca e noapte.

Fără foto matei radu, Luni, 10 Sep 2007, 22:29

depinde de ce vrem sa fotografiem. daca vrem sa obtinem acel vartej de stele de care pomeneste teo se foloseste diafrgma cea mai deschisa de care dispunem. de ce? pentru ca de aceasta manera ne vor aparea si stelele mai putin luminoase. cu un f8, de exemplu vom pierde foarte multe stele. silviu matei spune bine, cu o diafragma batuta in cuie, in acest caz f2, 8 si cu un timp stabilit de 1, 5-2 minute nu ne ramane decat sa urcam iso la 400 bineinteles in functie de lumina de care dispunem(difera situatiile cu zapada, luna plina, juma` de luna sau fara). iso-ul este un parametru cu care putem sa jonglam in functie de cat timp vrem sa expunem si de lumina de care dispunem.
bineinteles ca efectul este mai interesant cu o expunere de 5- 6 minute sau mai lunga 15-30 de minute sau chiar ore. pentru expuneri lungi ideal este sa folosim diafragma cea mai deschisa de care dispunem si iso-ul cat mai mic.
sunt de acord cu comentariile lui silviu matei, cristi flueraru si teo paraschiveanu cu o mica precizare: totul depinde de ce vrem sa fotografiem.
in ceea ce priveste balansul de alb daca tragem in raw putem sa uitam de el. si nu in ultimul rand ci in primul sa nu uitam trepiedul asa cum spune sorin rechiţan. si nu ar strica nici o baterie de rezerva. bineinteles ca asta ar fi doar teoria (o parte) urmeaza practica.:-D

Fără foto Jalbă Lorin, Luni, 10 Sep 2007, 23:12

Timpul de expunere a fost de 30'', diafragma f2, 8, ISO 3200 (am cam exagerat) In format RAW. Focala de 17mm. WB a fost automat. Am vrut sa mai atenuez din soft WB dar la o nuanta mai rece tenta era spre verde (ciudat). Oricum, este vizibila greseala cu ISO. Merci pt. incurajari...:-)si sfaturi de care am sa tin cont. Nota 10 pt. imaginea lui Teo Paraschiveanu. Sa-mi zici cum ai facut "dara" de lumina din jurul corturilor.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Jalbă Lorin
Fotografie Comentariu Data
Iglu la Lacul Bucura
Jalbă Lorin
Timpul de expunere a fost de 30'', diafragma f2, 8, ISO 3200 (am cam exagerat) In format RAW. Focala de 17mm. WB a fost automat. Am vrut sa mai atenuez din soft WB dar la o nuanta mai rece tenta era spre verde (ciudat). Oricum, este vizibila greseala cu ISO. Merci pt. incurajari...:-) si sfaturi de care am sa tin cont. Nota 10 pt. imaginea lui Teo Paraschiveanu. Sa-mi zici cum ai facut "dara" de lumina din jurul corturilor.
10 Sep
Comentarii înscrise de Jalbă Lorin
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021