Plug de lemn

Înscrisă de: Fotogeografica 2002
Plug de lemn
Data publicării: : 31 Mar 2002, vizualizări:: 3184
Descriere: Egyed Ufo Zoltan
Fotogeografica 2002 - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Kuzman Sava, Luni, 1 Apr 2002, 8:50

Doar o fotografie. Nimic mai mult. Cam putin pt premiul intai la artistic. Dar ce inseamna sectiunea "fotografie artistica"? Sunt mai artistice cele de la sectiunea "stiintifica". Sau e doar o sectiune unde se livreaza premii pt prieteni?

*** Laudabila ideea unui concurs de fotografie. Cinste, deci, celor care se zbat sa-l organizeze. Nu-i usor. INcercati sa-l cresteti, sa-l "educati", sa fiti mandri de el. Faceti-l celebru. Acum presupun ca nu e nici f. faimos si nici premiile nu sunt prea consistente. E pacat sa faceti cum au facut altii cu fotbalul. Blaturi, noncombaturi, cooperative... Dar acolo-i tentatie nu gluma. Pe cand aici... Asadar, dati premiile pe bune, fiti cinstiti si poate, cine stie,...

*** Despre fotografii? Destul de departe de "National Geographic" sau alte reviste ilustrate cu astfel de foto. Dar unele sunt frumoase, surprind aspecte fabuloase. Obsesie pt rasarituri, apusuri si chiar pt cruci. Selectia cred ca a lasat de dorit, sau poate lipseau cele cu alte subiecte poate mai interesante.

In lipsa a ceva mai bun Felicitari. si Mergeti in sus!!!

Fără foto Alin Olaru, Luni, 1 Apr 2002, 9:43

Daca-i vorba de 'prieteni' (nu shtiu, nu vorbesc), eu prefer 'Calimanii' :-)

Fără foto Ufó Zoltán Egyed, Marţi, 2 Apr 2002, 3:57

Ce noroc pe mine c-am putut mitui organizatorii (sau ca sunt prieten cu ei)

:-)

Alexandru Lăpuşan Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet , Marţi, 2 Apr 2002, 4:00

Da da, acuma spune tot! Ce ai dat, si cui! Ca io nu am primit nimic!

Alexandru Lăpuşan Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet , Marţi, 2 Apr 2002, 4:00

Si nu e corect!

Fără foto Ufó Zoltán Egyed, Marţi, 2 Apr 2002, 4:20

Domnul Kuzman! Aveti dreptate. E doar o fotografie. Poate e mai putin artistica decat cele "stiintifice". Fiecare poate sa decida personal ce-i artistic pentru el. Pentru mine arta inseamna frumos, si la asta m-am gandit cand am fotografiat imaginea asta. In legatura cu "National Geographic", trebuie sa va spun ca ei vad putin diferit ca Dvs. Nu demult la un concurs organizat in Statele Unite fratele acestei imagini (putin a diferit compozitia) a castigat un premiu III. In juriu pe langa fotografi ai Casei Albe, ai AP, a fost si un fotograf al "revistei" amintite de Dumneavoastra. M-am bucurat foarte mult ca ei au fost in juriu si nu Dvs.

Nu-i cunosc pe organizatorii acestui concurs si nici membrii juriului. Cunosc pe cineva care a fost invitat in juriu, dar n-o putut sa mearga. Daca ma acuzati de blat inteleg ca-mi subestimati valoarea creatiei. Daca va credeti superior (dati sfaturi organizatorilor, credeti ca imaginile mele sunt inferioare pe plan artistic) cred ca-mi acceptati provocarea.

Va provoc la o confruntare. Ar trebui sa adunati 10-20 fotografii care va reprezinta. La fel fac si eu. Am pune imaginile in fata unui juriu pricepator dar neutru. Castigatorul plateste o bere invinsului (ca si consolare). Cam asta ar fi regulamentul. Intrati in joc, Domnule?

Alexandru Lăpuşan Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet , Marţi, 2 Apr 2002, 4:24

Pot sa fiu arbitru? Arbitrul ce primeste?

Fără foto Adrian S., Marţi, 2 Apr 2002, 6:54

Ufo Zoltan Egyed: nu te mai bate cu caramida in piept, ca nu e cazul. Nici de data asta.Parerea mea.

Fără foto Kuzman Sava, Marţi, 2 Apr 2002, 7:22

S-o luam sistmatic:
1. Dlui Alexandru Lapusan-o vorba spusa de intzeleptzi nu de mine zice "bucura-te de ceea ce ai(realizat, primit etc) nu suferi pentru ce n-ai (sa zicem shpaga de la dl. Ufo , glumind desigur). Asadar, ai motive de bucurie/mandrie si numai prin prisma websitului pe care il gestionezi care cred ca e printre cele mai bune pe care le-am vizitat. Dar cu sigurantza ai si alte motive de multzumire.

2. Dl. Ufo: Eu nu va critic pe Dvs. Cred ca sunteti un fotograf bun, cu reushite exceptionale. Am vazut si alte poze reusite de ale Dvs. Criticam putzin fotografia prin prisma locului I. Nu va acuz Doamne fereshte de trafic de influentza. Comentariile se adresau mai mult organizatorilor dupa cum se vede. Imi pare intr-un fel rau ca le-am inserat sub fotografia Dvs. dar nu am gasit la vremea aceea un formular unde sa-mi exprim parerile mele personale in legatura cu FOTOGEOGRAFICA 2002. Repet, nu am nimic cu Dvs. , nu va subestimez si nu va acuz de sforarii. Reproshez un anumit "balcanism", superficialitate, organizatorilor expozitiei, poate si juriului prin prisma a ceea ce am vazut in sala de expozitie. Dar nu inseamna ca parerea mea e cea buna, chiar si cu unii colegi de birou nu sunt pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste premiile, doar mi-am exprimat-o. Poate a fost cam brutala nitzel; imi cer iertare. Am vazut insa ca si altzi vizitatori ai alpinet au apreciat diferit de juriu fotografiile. Normal, tzine de gusturile, cunoshtintzele, obiectivitatea fiecaruia. Nu trebuie sa va suparatzi insa pt. asta. Cum Nu neaparat cea mai frumoasa femeie ajunge Miss Univers sau alt miss e normal ca nici cea mai frumoasa fotografie sa ia locul I. Sau invers.
Cat despre provocarea de a ne masura in fotografii cu sigurantza as pierde. Fotografiile care ma reprezinta sunt fotografii pur tehnice, care-mi servesc in principal muncii pe care o desfashor; cu putzine exceptzii. Oricum sunt dispus sa dau berea oricand. E invitat si arbitrul. Numai bine!

Fără foto Ufó Zoltán Egyed, Marţi, 2 Apr 2002, 23:26

Ok, ne-am inteles. Cu berea o facem in felul urmator: un rand Dvs., un rand eu. Arbitru inca n-am gasit, dar nea Lapusan s-o oferit, poate il chemam si pe nea Sorescu, cu ocazia asta ii dau si caramida sa se joace si el un pic.

Imi cer scuze ca am fost prea galagioasa cu caramida. E un reflex de autoaparare, este in fiecare om, la mine se declanseaza mai des fiindca sunt mai des atacat. Imi cer scuze ca nu ma pot controla.

Chiar, de unde sunteti, cei 3, poate ne putem intalni la o bere?

Fără foto Kuzman Sava, Marţi, 2 Apr 2002, 23:41

Eu sunt aradean parasutat in Bucuresti de vreo 7 ani. In procesul de adaptare la mediul de aici probabil am imprumutat si unele apucaturi "capitaliste". In rest sunt inca un ardelean de treaba.

Alexandru Lăpuşan Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet , Miercuri, 3 Apr 2002, 4:32

In Bukale si eu si Sorel. Cand apare ocazia, dati cu buzduganul.

Fără foto Ufó Zoltán Egyed, Miercuri, 3 Apr 2002, 5:53

Va bene, nea Kuzman. Cand merg spre Buc. va caut. Arbitrul de Lapusan o zis ca vin si ei la bere. :-)

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Miercuri, 3 Apr 2002, 7:17

Hop si eu, daca-i vorba de bere. Doar sa fiu in zona :)

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 8 Apr 2002, 7:40

mah... io zic ca bere o merita saracu de plugar, macar luat-l si pe el, io fi si lui sete?

Fără foto Bogdan Zegheru, Luni, 10 Iun 2002, 14:39

Fotografia e superba! Ai zice ca e un tablou...
Apropos de calitatile artistice, am vazut intr-adevar o poza asemanatoare castigand un mare premiu international, din pacate nu-mi mai amintesc care anume era acela..

Sigrid Martin Sigrid Martin, Sâmbătă, 30 Apr 2005, 0:07

" Kuzman Sava, Luni, 1 Apr 2002, 8:50 - Doar o fotografie(...)". Tocmai, si pentru asta felicitari din partea mea.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Nu există comentarii înscrise de Fotogeografica 2002


©Proiectul Alpinet 1999 - 2020