Orizont... Retezat

Înscrisă de: George Bogleş
Orizont... Retezat
Data publicării: : 4 Aug 2008, vizualizări:: 1176
Localizare geografica: România, Muntii VALCAN, Varful Oslea
Echipament folosit: Panasonic Lumix FZ-5
Descriere: De pe Oslea spre Retezat... in prim-plan Retezatul Mic cu Vf. Piatra Iorgovanului in partea stanga iar in spate Retezatul cu Vf. Peleaga si Papusa.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Paul Mitran, Marţi, 5 Aug 2008, 21:51

incadrare ca nuca-n gard.....:-(:-(:-(

George Bogleş George Bogleş, Miercuri, 6 Aug 2008, 7:59

:) Pai eu in primul rand am vrut sa "prind" formatiunile de cirrus care sunt incadrate destul de bine:)

Fără foto Paul Mitran, Miercuri, 6 Aug 2008, 17:19

de acord, dar ar fi fost mult mai bine daca "linia orizontului" ar fi fost cam la o treime din toata inaltimea cadrului....(din cate stiu eu, asta se numeste axa forte inferioara)....:-):-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de George Bogleş
FotografieComentariuData
Centrul cultural
George Bogleş
Pai in cazul de fata cred ca indeplinea ambele functii... cred ca in acea perioada cultul si cultura mergeau cam mana in mana... nu sunt expert dar asa gandesc eu... cat despre marime daca retin bine estea cea mai intinsa cetate si asezare dacica... care adapostea cateva mii de oameni (nu am retinut exact)... din pacate ceea ce e in imagine reprezinta cam tot ceea ce am gasit dezgropat in zona nici urma a asezarii de mii de suflete... din pacate celelalte poze din serie nu au fost acceptate deoarece "Nu prezinta relevanta fata de proiectul Alpinet"... asta insemnand cetatile Piatra Rosie (unde nu au fost dezgropate decat cateva dale din vechiul drum de acces in cetate... in rest e o pajiste frumoasa), Blidaru si Costesti (Cetatuia)... ideea era ca eu personal as fi vrut sa pot vedea mai mult din ceea ce a insemnat civilizatia dacica, si sunt sigur ca sunt mai multe persoane in situatia mea (de ex. la Piatra Rosie - parcurgi cateva ore de drum - o zi in fctie de locul de unde vrei sa ajungi acolo si tot ceea ce te asteapta e o pajiste:|)
12 Mar
Măreţie
Norin Ţeposu
Se vede si Vistea si Moldoveanu in planul indepartat. Buna vizibilitatea ai prins. Frumos...
3 Mar
zori de zi si Lala
Semida Vălean
Nu acest lac... ci Iezerul Pietrosului seamana cu harta Romaniei:)
26 Dec
Îngheţând lacul...
Semida Vălean
Pai daca nu ma insel s-a calit facandu-si licenta pe crestele Rodnene:)
26 Dec
Creasta Oslei
George Bogleş
:-) Dap, se poate spune ca se vede... pai e vreme sa tot mergi... e frumoasa creasta si lejera... daca ai vizibilitate buna ai parte de panorame foarte frumoase in toate partile
11 Aug
Creasta Oslei
George Bogleş
:) Pai si ei au iesit pentru ca a fost o practica (optionala) organizata de facultate... altfel nu ii vedeam sa se organizeze singuri... din 23 de studenti la geografie doar 2 erau montaniarzi:)
6 Aug
Orizont... Retezat
George Bogleş
:) Pai eu in primul rand am vrut sa "prind" formatiunile de cirrus care sunt incadrate destul de bine:)
6 Aug
Creasta Oslei
George Bogleş
:)) "caprele negre" din dreapta sunt niste stundenti la geografie:) Pe Oslea nu am intalnit... in schimb vis-a-vis in Piule-Iorgovanu sunt foarte frecvent intalnite.
5 Aug
Lacul Oaşa
George Bogleş
Am facut mai multe poze... inclusiv cu lacul adus mai in prim plan... nu pun prea multe poze pentru ca in medie cam 25% se resping ceea ce sincer pe mine ma descurajeaza si numai prin prisma timpului pe care il pierd incarcandu-le.
5 Aug
Bisericuta din Ardeal...
daniel morar
Frumos! Mi-ar fi placut mai mult sa fie doar cea veche... mie imi pare ca se integreaza mult mai bine in peisaj.
9 Iun
Cheile Corcoaia
Alex Petrescu
Eu am parcurs cheile in intregime fara nici un fel de echipament... doar cu multa atentie... nu cred ca este vreun sector care sa necesite cunostinte specifice de catarare. Le-as parcurge o data si in neopren:) apa aceea are o culoare minunata in sectorul aval al cheilor.
3 Iun
La Stana
George Bogleş
Nu am gasit nici un punct macar apropiat in lista Emi... Stana este daca nu ma insel sub Vf. Blajei (1.411 m)... din pacate am pierdut cardul cu trackurile si pctele GPS luate:-(
2 Iun
Ulcior
Bogdan Brandibur
Aceste causuri se cheama "marmite" si se formeaza doar in yonele cu roci solubile (calcare, dolomite) uneori si in marne, gresii sau chiar calcare cristaline
11 Aug
Comentarii înscrise de George Bogleş
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021