Cabana Urlea- nepăsare, dezinteres, incompetenţă...

Înscrisă de: Bogdan Vinţan
Cabana Urlea- nepăsare, dezinteres, incompetenţă...
Data publicării: : 21 Mai 2009, vizualizări:: 2697
Localizare geografica: România, Muntii FAGARASULUI, Cabana Urlea
Echipament folosit: Fuji s8000
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Tiberiu Matache, Joi, 21 Mai 2009, 14:55

inca te poti adaposti de furtuni in ea:)

Aron Gabor Aron Gabor, Joi, 21 Mai 2009, 16:39

trist:-(

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Joi, 21 Mai 2009, 17:10

Acolo unde exista guvernanti care iubesc tara si nu pe ei insisi exista solutii. Toate zonele montane din tara trebuiesc transformate in parcuri nationale. In loc sa arunce bani pe construirea sau renovarea a 1000 de biserici pe an, statul roman si organizatiile guvernamentale locale ar trebui, printre altele, sa investeasca in refacerea intregului circuit de cabane din Romania. Odata cabanele refacute si construite in conformitate cu norme internationale si rationale de prezervare a mediu, asigurandu-se surse de energie necostisitoare si nepoluante ca cea solara si energia eoliana, aceste cabane vor atrage anual zeci de mii de turisti din intreaga lume. Asta va face sa creasca venitul national, se vor crea locuri de munca in industria turismului si a serviciilor adiacente si in multe alte domenii ale economiei. Statul roman va trebui sa vinda contracte de operare cu termen a acestor cabane unor indivizi calificati, cu studii in domeniul turistic, munte, sanatate si asa mai departe. Statul roman va putea astfel sa stabileasca norme clare de folosinta si de activitate in zona acestor noi cabane. Se poate si la noi, numai ca cineva trebuie sa porneasca aceasta revolutie in felul de a gandi. Sunt convins ca noua generatie are capacitatea de a se implica si de a schimba lucrurile in bine nu numai in muntii nostri, dar si la poalele lor.

Fără foto Silviu Matei, Joi, 21 Mai 2009, 19:54

Pacat, pacat si trist in acelasi timp. Asa cum spunea si Paul mai sus guvernanti nostri se iubesc pe ei insusi si nu tara. Ei nu stiu cum sa puna mai multe impozite si taxe. Un om care vrea sa ia cabana asta si sa bage banii in ea nu poate pentru ca tre sa dea spaga in multe locuri ca vezi tu omul simplu nu are dreptul sa-si deschida o afacere pe turism si chiar daca o sa reuseasca sa-si deschida afacerea o sa trebuiasca sa plateasca la taxe si impozite cu gramada incat lui sa nu-i mai ramana nik si sa intre in faliment. Si asa vrea statu sa faci afaceri. In loc sa-l stimuleze si sa-i dea ce are nevoie.......si nu mai spun nik ca ma enervez mai departe si nu merita sa dau nici macar un neuron pe guvernantii nostri.

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Vineri, 22 Mai 2009, 6:36

Io stau si ma uit la americanii astia printre care traiesc... ca in mijloc de campie fac din rahat bici, nu mai zic nimic de locurile pline de dealuri, munti si vai si nu numai. Da-ti iau vere cat iti permiti, nu mai mult, nu te jupoaie deloc, simti ca te mai duci si alta data. Serviciile ireprosabile, pline de zambete. In Romania se scot din circuitul turistic cabane care au dainuit generatii. Tarasenia asta nu se v-a opri aici pentru ca inca se duce lupta pentru interese.... Oare cand o vor sfarsi si vor intelege ca facand si mentinand ceva pentru omul de rand... vor fi multumiti cu totii?

Fără foto adrian munteanu, Vineri, 22 Mai 2009, 13:16

ma doare sufletul!!!

Fără foto m.d. andrei-mironescu, Sâmbătă, 23 Mai 2009, 11:08

Inca e bine. Cat timp mai sunt oameni pe care-i doare sufletul, cand pe altii ii doare-n cot, mai exista speranta.
Oricum, trebuie facut ceva!

Mădălin-Cristian Focşa Mădălin-Cristian Focşa, Luni, 13 Iul 2009, 13:38

cine este proprietarul cabanei? stie cineva?

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Bogdan Vinţan
 1-20 din 50
  > [21-40] [41-50]
FotografieComentariuData
Veche amintire
daniel morar
Ciubotea scuze
31 Aug
Veche amintire
daniel morar
Pe Cibotea cumva?
31 Aug
Muntele Tesla
Bogdan Vinţan
Multumesc pentru descriere Adrian, sper sa ajung cat de curand pe acolo.
29 Iun
Fanteziile naturii
Bogdan Vinţan
Nu, Babele la Sfat e locul de unde am facut poza:-D
24 Iun
Muntele Tesla
Bogdan Vinţan
Si pe mine m-ar interesa daca exista o poteca spre varful Tesla, intrucat toate potecile marcate din zona ocolesc muntele.
24 Iun
Acolo unde Dunărea întâlneşte munţii
Bogdan Vinţan
Asa este, in zona manastirii Mraconia
30 Mai
Navigând printre munţi
Bogdan Vinţan
Fotografia este facuta de pe malul romanesc, in zona varfului Ciucaru Mare
30 Mai
Poiana Guţanu
Bogdan Vinţan
Da din pacate este parasita si partial devastata, dar cu putin efort s-ar putea amenaja aici o frumoasa si utila cabana turistica
29 Mai
Cabana Mălăieşti mereu primitoare
Bogdan Vinţan
Imi pare rau ca te-am indus in eroare, poza este facuta acum aproximativ o luna:-D, intre timp cred sa s-a mai topit, pe atunci inca nu se putea trece pe Tache.
22 Mai
Privire peste culmi
mihai marius barbu
Incredibil cat au putut sa defriseze! Eu am fost prin octombrie intr-o plimbare pe Tamas, pe portiunea dintre varful Tamasul Mare si Curmatura Foii versantul argesean este in intregime defrisat, inaintarea pe traseul de legatura dintre Piatra Craiului si Fagaras se face foarte anevoios. Oare cine este vinovat de aceste crime impotriva naturii?:-(
6 Ian
defrisari in Piatra Craiului
Alex Condurache
Nu stiu ce este in mintea forestierilor din judetul Arges, fie ca este vorba de Piatra Craiului, Iezer sau Fagaras, versantii argeseni sunt "tunsi" fara mila
20 Nov
Prin Valea Albă
Bogdan Vinţan
Mai este un singur petic de vreo cativa metri, dar care se poate ocoli.
9 Sep
"La Biserică"
Bogdan Vinţan
Titlul acesta "nepotrivit" este chiar denumirea stancii respective.:-)
9 Sep
A fost odata un refugiu...
Bogdan Vinţan
Lasa Marius, nu este cazul sa ne certam aici din nimic, fiecare are dreptul sa isi spuna parerea. Poate ca Valentin nu a inteles exact ideea pozei sau el urmareste strict latura peisagistica. Intr-adevar aceasta poza are valoare informativa, am pus si astfel de fotografii, pentru a atrage atentia asupra disparitiei sau degradarii unor refugii/cabane.
9 Sep
Un bolovan celebru
Bogdan Vinţan
Nici nu am pretentia de a compara pozele mele cu cele facute de un DSLR, este o diferenta clara de clasa intre ele. Eu cred ca un DSLR mai bun incepe de pe la 2500RON, apropo ce imi recomanzi?
9 Sep
Amintire
Oana Găgenel
Funicularul (numit si Schiel dupa numele proprietarului fabricii de hartie din Busteni) a fost construit in anul 1908 si avea o lungime de 16km fiind la vremea aceea unul dintre cele mai lungi din lume, a functionat pana spre sfarsitul anilor ' 60 cand a fost dezafectat. Poteca despre care vorbeste Emi Cristea se numea chiar "poteca funicularului" si era folosita pentru intretinerea instalatiei.
9 Sep
Bucuroşi de oaspeţi
Bogdan Vinţan
In cazul de fata pentru asta era folosit, crede-ma:-)
1 Sep
Străjerul
Bogdan Vinţan
PET-ul acela se odihneste acum intr-un tomberon de gunoi din Petrosani, am avut grija sa il luam de acolo.
26 Aug
Înserare
Bogdan Vinţan
E acolo in stanga langa al meu:-D
26 Aug
Vârful Puzdrele
Bogdan Vinţan
Varful Laptele Mare
19 Aug
Comentarii înscrise de Bogdan Vinţan
 1-20 din 50
  > [21-40] [41-50]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022