I bring the light

Înscrisă de: Dan Pitic
I bring the light
Data publicării: : 10 Sep 2003, vizualizări:: 10575
Localizare geografica: România, Muntii MEHEDINTI, Satul Jupanesti
Echipament folosit: fujifilmS3000
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Miercuri, 10 Sep 2003, 18:21

fain domle, jos palaria... aduce f mult cu unele din pozele lu' Al Pinol, proabil acelasi loc:-)

Fără foto Cris Oproiu, Vineri, 12 Sep 2003, 5:02

Superb! Ce pestera?

Mihai Ciama Mihai Ciama, Vineri, 12 Sep 2003, 13:45

superb!
salutari de la ciama

Doru Panaitescu Doru Panaitescu, Miercuri, 24 Sep 2003, 3:31

Cione stie de Jupanesti stie si in ce pestera e facuta..;)

Fără foto Ciprian Thomas, Miercuri, 24 Sep 2003, 8:42

Frumos e, dom'le. No comments. Inca ma delectez cu poza.:-D:-D:-D:-D

Fără foto Lucian Hulban, Miercuri, 24 Sep 2003, 8:52

Nu ma omor io cu pestereala, da...super!!!

Fără foto Carmil Murgescu, Miercuri, 24 Sep 2003, 19:18

e foarte frumoasa, si culorile traesc, bravo, rar cate o poza ca asta.

Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Miercuri, 24 Sep 2003, 20:06

Cam ciudată atitudinea Dvs., domnule Carmil Murgescu! Vă place ceea ce vedeţi, aveţi numai cuvinte de laudă pentru unele fotografii înscrise în Topul Alpinet (cea de faţă nu e singura la care v-aţi manifestat în acest mod) şi totuşi nu nimeriţi nota 10. Ce să mai înţelegem oare?:?Un lucru însă e cert: nu sunteţi o apariţie prea plăcută pe Alpinet. Deja cei care înscriu fotografii în top se gândesc din start că vor primi o notă de 7, 8 sau, în cel mai fericit caz, 9 din partea lui Carmil Murgescu. Aţi ajuns un fel de Oana Popa, cea de tristă amintire, care nu intra pe site decât pentru a împărţi cu dărnicie note de 8 fotografiilor recent intrate în top. Sunt convinsă că mulţi îşi amintesc de ea, dar bine că în cele din urmă a dispărut, lăsându-ne să ne vedem în linişte "de ale noastre", adică de PASIUNEA PENTRU MUNTE, pe care, prin intermediul fotografiilor şi comentariilor, încercăm să ne-o împărtăşim unii altora. De ce nu înscrieţi şi Dvs. măcar o fotografie din turele pe care le-aţi făcut pe munte? Sau vă place doar să vă jucaţi cu cifrele şi cu nervii noştri?:x Aştept(ăm) cu mare nerăbdare răspunsul Dvs.!

Fără foto Radu Breban, Miercuri, 24 Sep 2003, 21:48

salve piticule...ma bucur ca dau de tine si prin alte locuri...
...sper ca asta e doar inceputul...
....se simte prezenta lui kiru in trecutul/prezentul/viitorul nodtru...(vezi ca maine 25septembrie e ziua lui...nu uita un telefon...)
cu drag
grassu:-P

Fără foto Camil Pătraşcu, Joi, 25 Sep 2003, 11:19

Mihaela-Alina, poate pentru dl. Carmil Murgescu nota 8 este echivalenta cu nota 10 pe care o acordam noi... Adica aplica principiul de notare al dascalilor de pe vremea lui Creanga: "nota 10 este pentru Dumnezeu, nota 9 este pentru profesor, iar pentru elev de la nota 8 in jos". Foarte bine, accept acest nivel de exigenta daca este aplicat cu fair-play!
Sa va explic -inca o data- domnilor exigenti ce inseamna fair-play in cazul de fata: NOTATI CU ACEEASI EXIGENTA (CARE VA CARACTERIZEAZA) TOATE POZELE CARE APAR IN TOP.
In cazul in care interveniti punctual, dati peste cap ierarhia topului acceptata de marea majoritate a vizitatorilor acestui site.
ENERVANT MOD DE A IESI IN EVIDENTA!:-(:?:x
Avem aici un exemplu de a iesi in evidenta, printr-o fotografie reusita dintr-o lume fascinanta si atit de putin accesibila:-)

Fără foto Raluca Sidon, Sâmbătă, 27 Sep 2003, 21:03

Poate ca domnul Carmil Murgescu apreciaza la 8 valoarea fotografiei, poate se joaca, nu avem de unde sa stim. Oricum, este ingrijorator ca se ingradeste dreptul la exprimare. Ce este protectionismul asta cu accente de totalitarism? Daca fotografia este buna, va urca in top chiar si in ciuda notelor proaste acordate, poate, din rautate.

Fără foto Leonard Popescu-Bade, Miercuri, 1 Oct 2003, 18:19

Se vede profesionalismul...felicitari pentru asa o reusita.

Marius Ilioaea Marius Ilioaea, Vineri, 3 Oct 2003, 15:12

"I bring the light"... but I'm deepening the magic!

Fără foto Cosmin Sicora, Vineri, 3 Oct 2003, 20:19

Raluca, de acord ca nu trebuie ingradit dreptul la exprimare si ca totalitarismul este rau dar sa stii ca tehni este imposibil ca o poza sa ajunga pe primele locuri daca are una sau:-odoua...note proaste. Poate nu ar trebui sa ne pese atat pe ce loc sunt fotografiile....important este ca sunt si ne putem bucura de ele:-)

Fără foto Cristian Anton, Sâmbătă, 4 Oct 2003, 4:17

Tovarase Carmil Murgescu (ca domn te-a facut totzi) baga si tu o poza pe alpinet sa vedem ce culoare are! Sunt deacord ca fiecare are dreptul la notare dar de ce se intampla de atatea ori cand o poza este notata cu zece (sau mai multe) note de 10 si apare unu' ca magaru-n ceatza care da 5, 6, 7,....numai asa ca el are dreptul sa noteze?? Oare ceilalti care au dat nota inainte au fost mai putin pregatiti ca si "UNUL" care apare si plezneste o nota (repet) numai pentru ca are dreptul sa noteze? Chiar nu ii pacat sa vina unu' de fiecare data sa faca ceva pe munca altuia??:?Nu stiu cum judeca altii dar parerea mea e ca este dureros sa subapreciezi pe cineva daca el merita apreciat! Eu daca consider ca poza merita o nota mica....nu o notez! Eu nu sunt un maestru al fotografiei si nu pot sa dau o nota mica atata timp cat inaintea mea toti au notat cu 10! Tovarase Camil Murgescu daca esti un fotograf asa de iscusit lasa pe altii sa descopere calitatea asta si nu te mai bate cu caramida-n piept ca nu impresionezi pe nimeni!
P. S. Dane iarta-ma ca am folosit spatiul tau sa-i transmit salutari lui Carmil! :-P

Fără foto Cristian Anton, Sâmbătă, 4 Oct 2003, 4:21

Mai sunt pe aicea niste shacali care abia asteapta sa inscrie cineva o poza in top ca imediat sare cu " CINCIU' "

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 4 Oct 2003, 22:53

Felicitari, Lightbringer, shi inca un 10 de la mine. Pt. Radu Breban: Grassule, te mai ocupi de peshtereala?

Fără foto Nicolae Oprea, Joi, 23 Oct 2003, 18:21

Jos palaria foarte reusita......:-):-)

Fără foto Zoltan Bartalis, Miercuri, 29 Oct 2003, 19:36

Foarte ciudata atitudinea lui Carmil Murgescu, si dupa parerea mea. Recunosc, prima mea nota acordata pe acest site a fost un 7, dintr-o pura neatentie, inainte sa-mi fi dat seama ca pe acest site se aplica notarea comuna in scolile romanesti (care de fapt nu este de la 0 la 10 ci de la 4 la 10, patru nefiind nota de trecere). Insa abuzul sistematic practicat de acest Murgescu (si altii) ma face sa ma intreb daca el chiar exista sau e vre-un cont de gen sabotaj, creat pentru a avantaja pozele unui alt membru.
Sau poate o fi cineva cu aceeasi mentalitate ca si fostul meu profesor de limba romana la liceu: Domnule Zoltan, dumneata intr-adevar stii lectia foarte bine, dar iti dai seama ca nu pot sa-ti acord decat nota 9, pentru simplul motiv ca nu esti roman... :-(

Adrian Popovici Adrian Popovici, Vineri, 31 Oct 2003, 14:05

Comentariul acesta, mie mi se pare usor zeflemitor fata de ce-i romanesc. Parca se putea formula altfel. Sper sa mi se para mie si sa gresesc.:-(

ANDREI DUDESCU ANDREI DUDESCU, Vineri, 31 Oct 2003, 15:28

Aceasta polemica privind problema "romaneasca" ar trebui sa ne puna semne de intrebare tuturor si sa invatam sa nu ne mai lasati intimidati asa de usor. Ce daca as fi facut scoala pe la Budapesta crezi ca nu s-ar fi intamplat oare la fel? Eu zic ca nu e cazul sa generalizam aceste probleme si sa invatam ca acest site este unul cu tematica MONTANA nu unul matrimonial sau de probleme personale. In rest drumetii placute va doresc!

Lucian Jurca Lucian Jurca, Sâmbătă, 1 Nov 2003, 16:01

Zoli vezi ca te-ai luat cu comparatiile si ai uitat sa pui nota.
Pe Carmil lasati-l in pace ca oricum nu-l scoateti din ale lui. Mai devreme sau mai tarziu apuca sa noteze toate pozele din Top (chiar am observat asta) asa ca dispare discriminarea intre poze. Bine ar fi sa dispara si intre oameni.
Salutari la toata lumea!:-D

Fără foto Vali Spirea, Duminică, 2 Nov 2003, 10:29

Cu siguranţă, o fotografie complexă şi totuşi - sau poate tocmai din acest motiv - nu reuşesc să-i descopăr mesajul artistic. E vorba oare de o metaforă a descoperirii? Titlul fotografiei sugerează această interpretare. Şi totuşi, fotografia însăşi nu descrie un moment al descoperirii! Personajul uman nu se află în faţa naturii ci înăuntrul ei - nu poate fi vorba de descoperire pentru că nimic nu-l separă pe om, ca subiect al experienţei heuristice, de natură, ca obiect ce trebuie descoperit! Lacul subteran nu separă individul de natură, ci doar creează iluzia separării.
Să fie oare vorba de ideea de limită (vezi Gabriel Liiceanu, Despre limită)? Limitele explorării umane? În acest caz succesul fotografiei este doar parţial, pentru că grota din stînga imaginii ascunde posibilitatea unei noi explorări şi amînă verdictul final al descoperirii limitelor cunoaşterii umane.
Am suspiciunea că această fotografie reprezintă mai puţin decît am crezut iniţial. Simt că îi lipseşte acea dimensiune meditativă caracteristică actului de creaţie. Realizarea tehnică mi se pare însă cît se poate de onestă.
Nota 8.

Fără foto Kiru Chiş Dorin, Miercuri, 5 Nov 2003, 12:45

Seamana cu o fotografie a lui Ciubo:-D
de la badea Kiru un 10 si sper ca-mi intelegi umorul. Mai ai citeva faine, de ce nu le vedem?

Fără foto Silviu Matei, Duminică, 16 Nov 2003, 20:41

Absolut perfect.nu pot spune mai mult.:-D:-D:-D

Fără foto Danut Sops, Duminică, 23 Mai 2004, 9:12

Eu inca nu ma consider suficient de vechi si de bun ca sa dau note, dar mai compensez si eu ce strica altii.

Fără foto Moldovan Cătălin, Miercuri, 18 Ian 2006, 22:45

super fain!!:-D

Fără foto Gabriel Klein Kiriţescu, Luni, 10 Aug 2009, 18:29

Dupa o diaclaza vine si momentul unic al TRAIRII!
Super!

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Alte fotografii legate de Satul Jupanesti
-
Vineri, 27 Aug 2010 Vizualizări: 1773
ţine-te bine
Luni, 6 Apr 2009 Vizualizări: 1091
ce te uiţi aşa la mine?
Luni, 6 Apr 2009 Vizualizări: 1237
mi-e foameeeeeeeeee
Luni, 6 Apr 2009 Vizualizări: 1366
Mister din adincuri
Miercuri, 17 Mai 2006 Vizualizări: 1397
Perseverenta
Vineri, 21 Ian 2005 Vizualizări: 1494
Alte fotografii legate de Satul Jupanesti
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021