Comentarii înscrise de Sorin Rechițan
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 539
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
falling awake
mihai-ian nedelcu
Superb expuse planurile.:-)
12 Feb
"Vae Victis"
Sorin Rechițan
Scuze pentru întârzierea răspunsului...e virată ulterior a/n:-)
10 Feb
Eu la Jocurile Olimpice de la Torino
bogdan macovei
Contăm pe tine!:-D
10 Feb
Siesta 1
Silviu Matei
1040mm cu f 5, 6...:-o Ai avut ce urca în copac...:-D Presupun că atât fotograful cât și echipamentul au avut asigurare.:-)
20 Ian
Winter mood
Sorin Rechițan
Mie tocmai dispunerea dezordonată a elementelor în cadru mi-a plăcut. Cadrul nu este a/n dar vignetarea datorată adaptorului conduce la o pierdere serioasă a luminii către colțurile imaginii.:-)
12 Ian
"Sara pe lac..."
Sorin Rechițan
Scuze, la cel din dreapta mă refeream.:-)
11 Ian
"Sara pe lac..."
Sorin Rechițan
Mulțumesc tuturor pentru aprecieri. În colțul stâng al imaginii nu este un nor ci un versant împădurit abia zărit prin ceață.:-)
10 Ian
Winter mood
Sorin Rechițan
Mulțumesc tuturor pentru aprecieri.:-)
Cadrul nu e un crop. Am mai multe încadrări similare dar aceasta mi s-a părut a fi mai bună. Ideal ar fi fost ca cele două leațuri transversale ce ies din cadru să nu fi existat...ar fi subliniat impresia de dezordine.
Am folosit un adaptor Nikon F- Canon EF, care permite utilizarea obiectivelor Nikkor din gama AI, non AI, AI-S, AF, AF-D (dar nu și AF-G) pe orice body Canon EOS. Singurul mod posibil de expunere este prioritatea de diafragmă (este puțin ironic faptul că există multe aparate Nikon actuale lipsite de indicatorul AI, ce nu sunt compatibile cu performantele obiective Nikkor manuale) însă, închiderea la propriu a aperturii aduce după sine și reducerea cantității de lumină reflectată în vizor (respectiv întunecarea imaginii), cu efecte negative asupra focalizării manuale. Sunt un fan declarat al opticii Nikkor dar trebuie să recunosc că, optic cele două sisteme nu se împacă prea bine. Mecanica adaptorului în cauză lasă de dorit, simțindu-se un joc serios între ambele monturi, atât a aparatului cât și a obiectivului. Diferența între flanșele celor două tipuri de obiective nu este bine acoperită, de unde și o serioasă vignetare, perceptibilă chiar și la f 11. Nici definiția tipică a opticii Nikkor nu am gasit-o în acest mariaj nefericit. Probabil cunoscuta zicală "dragoste cu forța, nu se poate", este valabilă și în ingineria optică...:-(
10 Ian
"Sara pe lac..."
Sorin Rechițan
t 1/250, f 4:-)
9 Ian

Alex Axon
Nu e întotdeauna ușor ca dintr-un ghiveci peisagistic să selectezi leguma pe placul tuturor...:-D
6 Ian

Alex Axon
Nu îl cunosc pe Alex Axon, dar îi cunosc mare parte parte din fotografii. Iți recomand să vizitezi site-ul său de fotografie și sunt sigur că vei aprecia ulterior minimalismul acestui cadru.:-)
6 Ian

Alex Axon
Soluția ar fi cât se poate de simplă, dacă ai reuși să renunți la "obligația" de a frecventa "pozele" acestor fotografi. Mă îndoiesc de faptul că există vreo persoană care să activeze pe acest site fără a fi pasionată de munte și activitățile-i conexe. Într-adevăr, unii sunt entuziaști (lăudabil totuși, progresul depinzând într-o "n" măsură de această stare...) și supraapreciază cadrele înscrise însă alții chiar fac o riguroasă selecție a fotografiilor înainte de selecta una care s-ar preta la "top". S-ar preta, deoarece subiectivismul ca temă este arhidezbătut în fotografie, fără a se fi ajuns la un consens. Cei mai mulți consideră că nu poate fi separat de activitatea de jurizare dar poate fi argumentat printr-o serioasă cultură în domeniu.:-)
6 Ian

Alex Axon
Probabil și ele de tine...
5 Ian
Pietrele Albe
cătălin pobega
Bine sugerată perspectiva...ai exploatat bine elementele ce le-ai avut la dispoziție. Cred că mergea un contrast nițel mai ridicat ori o ușoară subexpunere.:-)
5 Ian
Orizont sibian
Camil Ghircoias
Bună perspectiva.:-)
3 Ian
Giuli
Giulia Tempfli
Michaela Schumacher...:-P
24 Dec
Florin Stoican
Florin Stoican
Salutare:-)
23 Dec
Unde ziceai ca punem cortu'?
Bogdan Cârstina
"It`s gonna be a fight...":-D:-D:-D
12 Dec
Still life
Mihai Ciama
Grafică...:-D
12 Dec
lumina
alex borcea
Lumina într-adevăr bună dar locația și tehnica nu te-au prea ajutat...:-?
12 Dec
Comentarii înscrise de Sorin Rechițan
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 539
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>