Alpinet Hărţi Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: Andrei <a...@gmail.com>
Data: Luni, 2 Iul 2012, 22:22
Subiect: [a] Rugaminte
Salut. Folosesc GPS de cativa ani si inca de la inceput am fost foarte recunoscator pentru traseele si punctele de pe alpinet.org, mai ales ca de obicei merg doar cu prietena mea si de cele mai multe ori in zone noi, fara cineva care cunoaste traseele.
De vreo 2 ani am descoperit openstreetmap.org, o harta facuta prin contributia a milioane de utilizatori, la care am vazut ca lucreaza si destui romani, pentru ca este din ce in ce mai detaliata de la o zi la alta. Totusi exista foarte multe lacune. Harta poate fi editata de oricine, dar totusi trebuie o atentie deosebita pentru a nu introduce date gresite.
Din cauza problemelor de copyright, cei de la openstreetmap nu pot pune la dispozitie pentru model decat imagini de satelit de la bing, care sunt extrem de lacunare, totusi se poate edita si dupa track-uri personale, incarcate in mod privat, track-uri care pot fi modelate dupa orice sursa georeferentiata corecta. De exemplu, fiind recent prin apropierea Clujului, am descoperit un traseu de bicicleta superb intre Campia Turzii si Apahida, pe dealuri acoperite cu flori, pe poteci de pamant, pe care l-am pus pe harta.
Harta poate fi folosita si fara GPS, putand fi printate zone din ea, cu curbe de nivel pentru munte.

Daca doriti sa va implicati in completarea informatiei despre o zona la care tineti va pot ajuta cu putinul pe care il stiu si eu.

Harta este deja foarte detaliata si acopera toata planeta, iar in scurt timp va ajunge mai completa decat orice atlas digital pe multi bani. Se poate incarca pe mai multe tipuri de GPS-uri care suporta harti.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Cabana Cheile Turzii  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2021 www.alpinet.org