Alpinet Hărţi Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Maramures-pericol de avalanse : Ştiri

Maramures-pericol de avalanse - Vineri, 7 Mar 2008, 16:07, vizitată de 6569 oriPericolul de avalanşe a apărut în Maramureş, din cauza încălzirii aerului în zonele alpine  .

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Maramureş, Iulia Utan, a precizat, astazi, că încălzirea accentuată a vremii poate declanşa avalanşe de proporţii, îndeosebi pe porţiunile de munte unde lipseşte vegetaţie forestieră.

'Cele mai expuse locuri predispuse avalanşelor sunt golurile alpine, crestele munţilor şi poienile întinse fără pădure. În ultimele ore, aerul în zonele alpine s-a încălzit destul de mult, iar probabilitatea producerii avalanşelor e destul de mare', a declarat Iulia Utan.

Conform aceleiaşi surse, riscul producerii avalanşelor în zona graniţei cu Ucraina, Munţii Pietrosul Rodnei, Farcăului, Pop Ivanul şi Ludescu, a crescut simţitor, iar menţinerea temperaturilor ridicate ar putea declanşa avalanşe la cel mai mic zgomot.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Maramureş a mai precizat că patrulele montane ale poliţiei de frontieră vor avertiza turiştii care intenţionează să urce pe munte la sfârşitul acestei săptămâni de riscul producerii avalanşelor.Radio Cluj

Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii RODNEI - Compl.Turistic Borsa  
Muntii RODNEI - Sub Varful Pietrosu  
Muntii RODNEI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


© Copyright 1999-2021 www.alpinet.org