Alpinet Hărţi Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Accident in Piatra Craiului : Ştiri

Accident in Piatra Craiului - Marţi, 20 Iul 2004, 14:32, vizitată de 2388 ori


Un tînăr de 20 de ani, care a căzut de la 50 de metri înălţime, într-o prăpastie din munţii Piatra Craiului, a fost salvat de salvamontiştii din localitatea braşoveană Zărneşti, în urma unei operaţiuni care a durat peste şase ore.
Potrivit salvamontiştilor, turistul plecase luni dimineaţa (19 iulie)împreună cu mai mulţi prieteni de la cabana Curmătura spre Vîrful Turnu, într-o zonă periculoasă formată din pereţi abrubţi. La un moment dat tînărul a părăsit marcajul turistic şi s-a urcat pe o stîncă, unde unul dintre bolovani s-a prăbuşit. Alexandru Belony a căzut în gol de la aproximativ 50 de metri înălţime. In urma accidentului tinarul a suferit mai multe fracturi şi plăgi în zona capului
După ce a fost coborît de pe munte cu ajutorul salvamontistilor, turistul a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov.

Radio Cluj
(Mediafax)
Dan Izvoreanu

Comentarii
Fără foto Konrad Beti, Marţi, 20 Iul 2004, 22:21

Nasol momentul. Sa speram ca in afara de fracturi nu are nimic grav. Ce o fi cautat pe langa marcaj si neasigurat? Mai ales ca zona aia are cateva saritori delicate. Trist de tot cand auzi vesti din astea.
Din pacate nu e nici primul nici ultimul. E varsta critica pe care unii nu reusesc s-o treaca cu bine. Pe munte e ultimul loc in care m-as gandi sa fac pe zmeul. Siguranta e mai intai de orice, indiferent despre ce e vorba. Asta daca vrei sa ai mai ai ocazia sa vii si alta data.

Sanatate maxima lui Alexandru. Pentru ca invatamintele sunt sigur ca le-a tras din plin.

Feri Zsizsnovszky Feri Zsizsnovszky, Miercuri, 21 Iul 2004, 11:39

Este o vorba, destul de neinduratoare, intre parasutisti (printre care am avut onoarea sa ma aflu o perioada din viata) si intre aviatori in general: "nu mor, decat prostii si vedetele". Bine, nu-i chiar asa, s-ar mai putea adauga unele lucruri, prelungi cu detalii, dar totusi fraza are un miez de adevar si este valabila cam la toate sporturile si in general activitatile care au un anumit grad de periculozitate.
De asemenea ii doresc insanatosire grabnica lui Alexandru, fetei accidentate in Fagaras, iar in rest "atentie la tren!":-)

Fără foto Allen Coliban, Luni, 9 Aug 2004, 23:24

O intamplare plina de invataminte pentru toata lumea.

In primul rand pentru Alex (pe care in cunosc, fiind varul unui prieten) si cei asemenea lui. Au plecat 3 tineri, fara echipament sau experienta, dar cu sangele fierbinte si s-au lasat sedusi de frumusetea peretilor. Inconstienta cu I mare, din fericire baiatul acesta a avut noroc cu carul.

In al doilea rand ar trebui sa fie o lectie si pentru agentiile noastre de presa, pentru care Vf. Turnu este echivalent cu zona "La Lanturi" si nici macar numele victimei nu este dat corect (Beleny fiind cel adevarat). Nu sunt lucruri decisive, insa in goana dupa senzational se pierde exactitatea detaliilor. Din discutia avuta cu varul lui Alex am inteles ca accidentul a avut loc in timpul urcarii pe la Lanturi, unde cei 3 s-au abatut de la carare pentru a se catara pe unul din peretii din zona, fara sa fi avut echipament, antrenament sau cunostiinte in domeniu. Alex a fost primul dintre ei si in timpul urcarii una dintre stancile de care se prinsese s-a desprins odata cu el, caderea in gol fiind de aproximativ 30 de metri. Desi probabil subiectiv, Alex s-a aratat foarte deranjat de atitudinea reporterilor, ajunsi destul de repede la locul accidentului, unde si-au vazut strict de profesie, filmandu-l "ca pe un urs".

Lectia data de catre Munte lui Alex sper sa ii fie de folos atat lui cat si altor inconstienti, montaniarzi de duminica dornici de "performante".

Ture faine tuturor si o vara frumoasa!

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


© Copyright 1999-2021 www.alpinet.org